Loading...

Wat is nanotechnologie

De term “nanotechnologie” verwijst naar verscheidene toepassingen en technieken die werken binnen het bereik van 1 tot 100 nanometer(nm). Eén nanometer is 1 miljardste (10-9) meter. Of anders, de verhouding tussen een nanodeeltje en een appelsien is dezelfde als van die appelsien tot de aarde.

De nanotechnologieproducten die zich vandaag op de markt bevinden zijn voornamelijk verbeteringen van bestaande producten, waarbij een vorm van nanotechnologie in het proces aanwezig is. Tevens is er een continue evolutie naar optimalisatie van bestaande producten door het creëren van alsmaar kleinere componenten en performantere materialen, allemaal aan een lagere kost.

Gratis tester

Wil je als projectontwikkelaar, producent of aannemer een kwalitatief product af- of opleveren binnen een aantrekkelijke termijn en met een competitief prijskaartje?

Vraag dan hier een gratis tester aan, zodat je zelf de voordelen van onze producten voor jou en je klanten kan ontdekken.

Tester aanvragen

Nanocoating

Nanocoating beschrijft de toepassing van nanostructuren op oppervlakken. Deze oppervlakken kunnen na behandeling bijvoorbeeld super hydrofobisch worden. Dit betekent dat de oppervlakken gemodificeerd worden en daardoor een waterafstotend karakter krijgen. Dit maakt een gemakkelijkere reiniging mogelijk (easy-to-clean).

Dergelijke behandelde oppervlakken zijn chemisch stabiel.

Nadat het geschikte product is aangebracht op het gereinigde materiaal worden de nanodeeltjes herschikt naar de gewenste structuur. Metaal, glas, textiel, kunststoffen, hout en minerale oppervlakken kunnen worden behandeld. Gebruik een nano coating bijvoorbeeld in badkamers, op houten tuinmeubels of als zelfreinigende gevelbescherming. Op deze manier beschermt u deze tegen verontreinigingen of verwering en tegelijkertijd bespaart u tijd en geld op het gebruik van reinigingsmiddelen.

Ecologisch

Nanoskin streeft ernaar om al zijn producten op een verantwoorde manier te produceren alsook de producten zelf milieuvriendelijk te maken. Onze nanocoatings bestaan voornamelijk uit siliciumdioxide (SiO2). De grondstoffen voor SiO2 zijn in grote hoeveelheden aanwezig in de natuur en zijn milieuvriendelijk. Het grootste deel van onze producten bevat zelfs geen VOC en zijn voedselveilig. De vermindering van de behoefte aan schoonmaakmiddelen of andere chemische producten draagt hier eveneens toe bij.

Laten we samenwerken!

Contacteer ons en ontdek hoe wij uw bedrijf kunnen helpen.

Contacteer ons